DUURZAAM TELEN

Duurzaamheid

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

De natuur geeft ons mooie planten. Daarom geven wij haar graag iets terug. Griffioen Plants gaat voor een groene wereld. Een wereld waarin ook de generaties van morgen kunnen genieten van alles wat groen is en bloeit. Daarom hechten we veel waarde aan duurzaam telen en sociaal ondernemerschap. Oftewel: aan planten kweken met oog voor het milieu van morgen én voor de mensen die bij ons het werk doen.

 

Duurzaam telen

Duurzaamheid is in onze bedrijfsvoering een belangrijke pijler. Als familiebedrijf ondernemen we immers met oog voor de generaties van morgen. 

Lees hieronder wat wij zoal doen om duurzaam te kunnen telen.

Eigen warmte winnen

Onze planten in de kassen hebben warmte nodig om te groeien en bloeien. Die warmte gaan we vanaf medio 2021 op een duurzame manier opwekken met ons eigen mini-datacentrum. De duurzaam opgewekte warmte benutten we weer in de kassen.

Potten van gerecycled plastic

Recyclen wat er te recyclen valt – daar geloven wij in. Vanuit dat motto laten wij speciale plantenpotten maken van gerecycled plastic. Doordat plastic zo een nieuw doel krijgt, kunnen we plasticverspilling voorkomen en CO2-gebruik beperken.

Biologische gewasbescherming

Chemicaliën gebruiken we liever niet. Wij bestrijden beestjes met beestjes. Op een natuurlijke en biologische manier dus. Zo beschermen we onze gewassen, maar dan wel op een schone manier die minder impact heeft op het milieu.

Potgrond met minder turf

Veengrond in potgrond gaat ten koste van natuur die hiervoor moet worden afgegraven. Daarom dringen we het gebruik van turf zoveel mogelijk terug en werken we met alternatieve materialen. Ook testen we potgrond dat 100% vrij is van turf.

Afvalscheiding

We vinden het belangrijk dat zo min mogelijk afval verloren gaat. We scheiden ons afval zorgvuldig. Groenafval los van papier en karton, en los van kunststoffen. En we zorgen ervoor dat ons afval zoveel mogelijk een nieuwe bestemming krijgt.

Hergebruik water

Ondernemen met oog voor de mens

Bij Griffioen Plants geloven we in samenwerken. Alleen samen bereiken we successen. Daarom doen we er alles aan om voor elke medewerker een veilige, gezonde en prettige werkomgeving te creëren. Dat geldt voor iedereen: van kantoormedewerker tot uitzendkrachten in de kas. We leggen de lat graag hoog als het op onszelf als werkgever aankomt.

 

We werken enkel met gecertificeerde uitzendbureaus voor de medewerkers in de kassen. Daarbij staan we voor een eerlijk loon en garanderen we onze medewerkers dat er altijd werk voor ze is. Ook verblijven onze uitzendkrachten in gecertificeerde huisvesting, zodat ze ook na het werk op een prettige en fijne manier kunnen leven.

 

Zo zorgen we ervoor dat Griffioen Plants een bedrijf is waar iedereen met een glimlach werkt. Waar we hard werken, passie hebben voor het vak, maar waar ook oog is voor de mens achter het werk. Want dat vinden we bij Griffioen Plants net zo belangrijk.

Meer weten over duurzaamheid?

Heeft u een vraag over Griffioen Plants? Bent u benieuwd naar ons assortiment? Of heeft u interesse in een samenwerking? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.