kweker van geraniums en andere pot- en perkplanten

Over Griffioen
Plants

Griffioen Plants is een echt familiebedrijf waar al sinds 1966 met veel passie en plezier geraniums en andere pot- en perkplanten worden gekweekt. Al drie generaties lang. De kracht van onze kwekerij zit ‘m in het kunnen leveren van zeer grote volumes kwalitatief hoogwaardige planten. We stropen elke dag met veel enthousiasme onze mouwen op om klanten in heel Europa blij te maken met de mooiste bloeiende planten. Dat doen we met hart voor groen, met oog voor uw wensen en altijd met een glimlach.

Al drie generaties een familiebedrijf

In 1966 startte Evert Griffioen zijn bedrijf Griffioen Plants. Toen nog een eenmanszaak in het verbouwen van groenten. Als kind kwam zoon Henny Griffioen al bij hem in de kas. Op een klein stukje aarde kweekte hij zijn eigen perkplantjes. Toen al wist Henny: op een dag ga ik het bedrijf van mijn vader overnemen.

Zo geschiedde in 1989. De groenten maakten plaats voor sierteelt, zodat Griffioen Plants nóg meer mensen kon blij maken met alles wat groeit en bloeit. Zo groeide het bedrijf uit tot één van de grootste kwekers van geraniums en andere bloeiende planten van Nederland.

En nu, anno 2021? Inmiddels is Griffioen Plants vijf kwekerijen rijk, verspreid over Nederland. Een familiebedrijf is het nog altijd. Ook de drie kinderen van Henny – Iris, Rick en Mark – werken in het bedrijf. Ieder met hun eigen expertise. Van één persoon is het bedrijf uitgegroeid tot een groot team van 80-100 medewerkers die dagelijks met veel liefde werken om planten te kweken voor klanten in heel Europa. Met alle kennis, kunde en man- (en vrouw)kracht in huis om grote volumes aan te kunnen.

Onze missie

Voor uw vraag het best passende aanbod aan hoogwaardige pot- en perkplanten leveren – dat is onze missie. Zo maken we de wereld groener en zorgen we voor iets fleurigs op de vensterbank, op het balkon of in de tuin. In Nederland, maar ook ver over de grens.

Dat doen we door mee te denken met onze klant en altijd een assortiment op maat samen te stellen. Met precies die hoogwaardige planten in de kleuren en soorten waar u naar op zoek bent.

Kweker van geraniums en al het andere wat bloeit

Als kweker van geraniums, cyclamen, chrysanten, poinsettia’s en nog meer bloeiende planten voorzien wij klanten in heel Europa van mooie perk- en potplanten. Met zo’n 15-16 miljoen geraniums in ons assortiment kunt u wel stellen dat wij achter de geraniums zitten. Maar stil zitten we zeker niet. Niet alleen onze planten bloeien, maar ook wij groeien en bloeien door. We blijven onszelf verbeteren, nieuwe rassen ontwikkelen en blijven innoveren op het gebied van duurzaamheid.

Onze producten maken wij voor de retailbranche, maar ook tuincentra en bouwmarkten weten ons te vinden. Altijd op aanvraag. De kleuren, aantallen en soorten kunt u zelf doorgeven. Net als de datum waarop u de planten nodig heeft. Dan kweken wij waar u naar op zoek bent. Altijd perfect op tijd geleverd, tegen een scherpe prijs en van goede kwaliteit.

Hoge kwaliteit, lage kosten

Goede kwaliteit hoeft niet veel te kosten. Doordat wij kostenefficiënt werken, profiteren onze klanten van een mooi kostenvoordeel. Dit komt doordat we vrijwel alles in-house kunnen. Zo werven we onze eigen uitzendkrachten, hebben we veel processen geautomatiseerd en kweken we veel nieuwe planten zelf. Dat maakt ons flexibel, kostenefficiënt en ook uniek in ons vak. Daardoor profiteert u van kwalitatieve planten tegen een goede prijs.

Groot in perk- en potplanten, klein in organisatie

Wat ons kenmerkt? Dat wij enerzijds groot in geraniums en andere planten zijn, maar dat we tegelijkertijd vlot en persoonlijk contact houden met klanten. Individuele wensen zijn bij ons meer dan welkom en door de kleinschalige organisatie kunnen we voor elke klant goed inspringen op zijn wensen. We staan voor open communicatie waarbij we altijd onze afspraken nakomen. Op de dag af. Want dat u op tijd ontvangt wat u bestelt, dát is onze belofte. Ook als de zon niet schijnt.

Waarom Griffioen Plants?

  • Planten zijn onze passie (al drie generaties lang)
  • Groot assortiment aan pot- en perkplanten
  • Hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs
  • Altijd op tijd geleverd
  • Grote volumes mogelijk
  • Gecertificeerd door MPS-GAP en GRASP
  • Duurzame teelt

SAMENWERKEN MET GRIFFIOEN PLANTS?

Wilt u een bestelling plaatsen voor hoogwaardige planten voor de retail? Heeft u vragen over ons aanbod? Of wilt u vrijblijvend kennismaken? Neem in al die gevallen contact met ons op. We horen graag van u.